Aftensmad

Misosuppe med bøf og ingefær

af Louisa Lorang 26. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er misosuppe med bøf og ingefær. Få opskriften her

1 god bøfen smule oliesalt og peber3 spsk. mørk misopasta1 liter kogende vand2 spsk. soja1 tsk. sukker1 spsk. limesaft100 g bønnespirer1 lille bundt koriander, plukket1 spsk. ingefær i tynde strimler1 rød chili i tynde skiverlidt sesamfrøTILBEHØR:kogte risPensl bøffen med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande, til den er rød eller medium stegt. Krydr med salt og peber, og lad bøffen trække i 10 minutter.Kom miso i en gryde med 1 liter kogende vand. Lad det småkoge i 5 minutter, og smag til med soja, sukker og lime.Skær bøffen i tynde skiver, og fordel kød, bønnespirer, koriander, ingefær og chili i to store skåle. Hæld den varme misosuppe over, og drys med sesamfrø. Servér straks med kogte ris til. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER