Minestronesuppe med kødboller
Aftensmad

Minestronesuppe med kødboller

af Emma Martiny 27. juni 2019
Foto: Winnie Methmann
Denne minestronesuppe mætter godt og er sprængfyldt med friske grøntsager. Her får du opskriften på minestronesuppe med kødboller
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 rødløg
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 200 g nye kartofler
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1½ l kalvebouillon
  • 100 g frisk spinat
  • 500 g friske ærter i bælg
  • 1 dåse butterbeans
  • 1 citron
  • salt og peber
  • 30 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum

KØDBOLLER

  • 200 g hakket kalvekød
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 50 g parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du minestronesuppe med kødboller 

  1. KØDBOLLER: Rør kødet sammen med æg, friskrevet parmesan, presset hvidløg, basilikum, salt og peber. Sæt farsen på køl i 30 minutter.   2. Pil rødløg, og skær dem i både. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove skiver. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde i ca. 5 minutter. Hæld bouillon over, og lad suppen koge i 15 minutter, til grøntsagerne er møre.   3. KØDBOLLER, FORTSAT: Form farsen til kødboller, og læg dem forsigtigt i suppen. Lad dem simre i 5 minutter, til de flyder op til overfladen.   4. Skyl spinat, og bælg ærterne. Dræn butterbeans, og skyl dem i en sigte. Vend spinat, ærter og bønner i suppen, så spinaten falder sammen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber, og servér den med parmesan og frisk basilikum.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hummerhotdogs med sprødt grønt - Få opskriften her

Onsdag: Indiske kikærtepandekager med krydret kylling og raita - Få opskriften her

Torsdag: Gulerodsrisotto med parmesan og timian - Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte nye kartofler - Få opskriften her

 

Læs også