Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Minestronesuppe
8. august 2022
af Emma Martiny
af Emma Martiny
En klassisk vintersuppe, der gør det nemt at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Her får du opskriften på en nem, lækker minestronesuppe.
4 personer
Tid i alt 35 min
Ingredienser til minestronesuppe:
150 g bacon i et helt stykke
2 spsk. olivenolie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
1 squash
3 stilke bladselleri
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
70 g koncentreret tomatpuré
6 dl grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
150 g suppehorn (pasta)
Til servering:
50 g bacon i et helt stykke
Godt brød
Sådan laver du minestronesuppe
Skær bacon i tern, og steg dem i olie i en gryde, til de er sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg.
Hæld lidt mere olie i gryden, og svits løg og hvidløg sammen med bacon.
Skræl gulerødder, skyl squash, og skær begge dele i små tern. Rens bladselleri, og skær det i tynde skiver.
Tilsæt grøntsagerne, og lad dem svitse med. Krydr grøntsagerne med timianblade, salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og laurbærblade, og bring gryden i kog.
Læg låg på, og lad suppen simre i 15 minutter.
Tilsæt suppehorn, og kog dem møre.
Smag suppen til.
Skær de sidste 50 g bacon i tern, og steg det sprødt på en tør pande.
Afdryp på fedtsugende papir, og drys den sprøde over suppen.
Servér med lunet brød.
PRØV OGSÅ:
Minestronesuppe med kylling og panchetta
Læs også
Mad
Gulerodssuppe med ingefær og rugbrødsknas
Opskrifter på supper
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også