Middelhavssalat
Aftensmad

Middelhavssalat med butterbean-dip

18. maj 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Servér en supernem vegetarisk salat, der mætter godt og smager fantastisk – særligt sammen med den cremede butterbean-dip. Her får du opskriften på middelhavssalat med butterbean-dip

Middelhavssalat med butterbean-dip 

Tid: 20 minutter Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 2 dl couscous 40 g pinjekerner en håndfuld bredbladet persille 1 dåse butterbeans 75 g rucola 1 glas grillede artiskokhjerter 1 glas kalamataoliven 1 glas soltørrede tomater i olie 150 g feta  
  BUTTERBEAN-DIP 1 dåse butterbeans 1 glas grillede artiskokhjerter i olie 1 dl lys tahin (sesampasta) 1 dl vand 2 fed hvidløg saft af ½-1 citron salt og friskkværnet peber   TILBEHØR groft brød    PRØV OGSÅ: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg  

Opskrift - sådan laver du middelhavssalat med butterbean-dip 

  1. BUTTERBEAN-DIP: Dræn butterbeans og artiskokhjerter, og blend dem sammen med tahin, vand og presset hvidløg til en cremet konsistens i en foodprocessor eller lignende. Smag til med citronsaft, salt og peber.   2. Hæld 4 dl kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Rist pinjekernerne på en tør pande. Hak persillen groft.    3. Bland pinjekerner og persille sammen med couscous, og fordel det i et hjørne af et stort salatfad. Dræn og skyl butterbeans, og anret dem på fadet sammen med skyllet rucola, halverede artiskokhjerter, oliven, soltørrede tomater og smuldret feta. Servér salaten med butterbean-dip og groft brød.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her

Onsdag: Lammespyd med fetadip og bagt fennikel – Få opskriften her

Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her