Aftensmad

Mexicansk steak med guacamole og tomatsalsa

af Susanne Palmqvist 29. april 2010
Foto: Anders Schønnemann
Den bløde guacamole med frisk koriander er super god til grillet og stegt kød. Du kan smage den til, så den enten er syrlig eller stærk – eller begge dele. Den kan holde sig nogle timer i køleskab, men jo hurtigere den serveres, desto flottere vil farven være
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 oksesteaks eller gode bøffer
  • salt
  • peber
  • 1 tsk. chiliflager
  • olie til stegning
  • 1-2 modne avocadoer
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, hakkede eller knust
  • lime- eller citronsaft efter smag (ca. ½ frugt)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stor håndfuld friskhakket koriander
  • evt. et par dråber tabasco
  • 200 g cherrytomater i terninger
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • 1 dåse minimajs
  • 1 lille rød chili, finthakket
  • 1 spsk. vineddike
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • kartofler

Bland alle dele til tomatsalsaen, og smag den til. Stil den koldt.
Tag avocadokødet ud af skallen, og mós det groft. Rør løg, hvidløg og citronsaft i. Kom olie og koriander i, og smag til med salt og peber og tabasco eller chiliflager. Opbevar det koldt.
Gnid bøfferne med chiliflager, salt og kværnet peber. Steg dem på en grillpande i lidt olie i 2 minutter på hver side. Servér dem med kartofler, tomatsalsa og guacamole.