Aftensmad

Marineret herregårds-kotelet med krydderurter

af Susanne Palmqvist 12. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Koteletterne bliver lækre med en frisk marinering. Men husk, at friske krydderurter skal skylles grundigt og duppes helt tørre i et viskestykke, inden de drysses på råt kød

(2 personer)2 tykke herregårdskoteletter med ben1 håndfuld timian1 håndfuld rosmarin2 spsk. olivenoliesaft af ½-1 citronkværnet Pasta Rossa-blanding fra Santa Maria (el. krydret peberblanding)saltBULGURSALAT:1½ dl bulgur3 dl vand + saltsaft af 1 citron1-2 spsk. olivenolie1-2 courgetter i små terninger1 lille bakke cherrytomater i terningerhakket dild og timianDup kødet tørt. Skyl krydderurterne grundigt, og dup dem tørre. Hak dem. Læg kødet i et lille fad med kant, og dryp olie og citronsaft over. Kværn rigeligt af Pasta Rossa-blandingen henover, og drys med timian og rosmarin. Vend det godt, så alt er dækket. Stil koteletterne et køligt sted i 1 time eller længere. Tag dem ud i god tid inden stegningen.Lav salaten imens: Kog bulguren i letsaltet vand i 12 minutter. Sluk, og rør den igennem med olie og citron. Lad den køle af. Vend de skårne grøntsager og dild og timian i. Smag til med salt og peber.Varm en grillpande godt op. Steg koteletterne, først på fedtkanten. Vend dem, og drys med salt. Gril hver side i 4-5 minutter. Tjek ved benet, om de er tilpas stegte. Servér dem med bulgursalat og citronbåd til.RELEVANTE LINKS