

Aftensmad
Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat
af Emma Martiny
19. juli 2018
Foto: Winnie Methmann
Kødet fyldes med saft og kraft, så længe du lader det marinere (gerne natten over), så forbered gerne retten dagen inden. Her får du opskriften på marinerede koteletter med ristet rødbedesalat
25 min 4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
- 4 svinekoteletter
- skal og saft af 1 usprøjtet citron
- 1 håndfuld frisk timian
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
RØDBEDESALAT
- 500 g rødbeder
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. græskarkerner
- 2 dl belugalinser
CREMEFRAICHEDRESSING
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- frisk timian
Opskrift - sådan laver du Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat
1. Riv skallen, og pres saften af citronen. Hak timian fint, og pil og pres hvidløg. Bland med olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend koteletterne i marinaden, og lad dem marinere i mindst 30 minutter – dog gerne natten over – på køl. 2. RØDBEDESALAT: Tænd ovnen på 180°. Skræl rødbeder, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i 25 minutter, til de er møre. Drys græskarkerner over rødbederne efter 20 minutters bagetid. Kog belugalinserne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig faste. Bland rødbeder, græskarkerner og belugalinser på et fad. 3. Steg koteletterne på en grill eller en (grill)pande i et par minutter på hver side. 4. CREMEFRAICHEDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over rødbedesalaten. 5. SERVERING: Pynt rødbedesalaten med timian, og servér med koteletter. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sommersalat med laks og butterbean-dip – Få opskriften her
Tirsdag: Græsk spanakopita – Få opskriften her
Torsdag: Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg – Få opskriften her
Fredag: Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat – Få opskriften her