torsk
Aftensmad

Mandelpaneret torsk med lun kålsalat

af Timm Vladimir 21. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Den mandelpanerede torsk er perfekt som gæstemad. Den tager under en halv time at lave, så du kan nemt lave den mens du hygger om dine gæster
4 personer
Tid i alt 25 min

MANDELPANERET TORSK

  • 4 torskefileter a 150 g
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g mandelflager
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

LUN KÅLSALAT

  • 1 lille blomkålshoved
  • smør til stegning
  • salt
  • savojkål
  • 2 æbler
  • hasselnødder
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron

1. Mandelpaneret torsk: Vend torskefileterne i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i mandelflager. Steg dem gyldne i smør på en pande, ca. 3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.

 

2. Lun kålsalat: Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Steg dem gyldne i rigeligt smør på en pande. Drys med salt, og sæt dem til side. Rens og hak savojkål groft. Steg kålen i smør, til den falder let sammen, men stadig har bid. Skær æblerne i fine tern, og hak nødderne groft. Bland blomkål, savojkål, æbler og nødder. Riv og pres citronen. Dryp citronsaft over kålsalaten, og drys med citronskal. Servér som tilbehør til paneret torsk.

 

PRØV OGSÅ: Bagt torsk med grøntsags-crumble