kylling
Aftensmad

Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon

20. juli 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De sprøde mandelpanerede kyllingestykker tager nuggets til et nyt niveau. Servér dem med en frisk og sommerlig salat. Her får du opskriften på mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon

Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon 

Tid: 25 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g kyllingeinderfilet   MANDELPANERING 1 æg 100 g mandler 1 tsk. hvidløgspulver 1 tsk. røget paprika 1 tsk. salt   ÆRTESALAT MED MELON 1 bakke ærteskud 2 avocadoer 250 g friske ærter i bælg 1 kantalupmelon skal og saft af ½ usprøjtet citron 3 spsk. olivenolie 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING groft brød   PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter  

Opskrift - sådan laver du mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon 

  MANDELPANERING: Beklæd en bageplade med bagepapir. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Hak mandlerne helt fint, evt. i en foodprocessor. Hæld dem i en anden dyb tallerken, og bland hvidløgspulver, paprika og salt i. Vend først kyllingefileterne i æg, og herefter i mandelpaneringen. Læg dem på bagepladen, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til kødet er gennemstegt.   ÆRTESALAT MED MELON: Skyl og tør ærteskuddene, og fordel dem på et fad. Skær avocadoerne i tern, og bælg ærterne. Lav kugler af melonen med et melonjern, eller skær den i tern. Fordel det hele over ærteskuddene. Rør en dressing sammen af citronsaft, citronskal, olie, honning, sennep, salt og peber, og vend den i salaten. Servér med mandelpaneret kylling og groft brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Linse-kebabspyd med perlespeltsalat – få opskriften her

Tirsdag: Bagt pasta bolognese – få opskriften her

Torsdag: Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber – få opskriften her

Fredag: Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke – få opskriften her