kyllingelår
Aftensmad

Mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot

af Camilla Zarah Lawes 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Blendede mandler giver en ekstra lækker panering, men du kan også bare bruge almindelig rasp.. Her får du opskriften på mandelpanerede kyllingelår med fennikel-selleri-kompot
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

MANDELPANEREDE KYLLINGELÅR

  • 12-16 kyllingeunderlår
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 100 g mandler
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber

FENNIKEL-SELLERI-KOMPOT

  • 1 fennikel
  • 1 lille bundt bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 bakke blandede salatskud

RUGBRØDSKIKS

  • 5 cm daggammelt rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

1. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Blend mandlerne til mandelmel i en minihakker, og bland det med fintrevet citronskal i en anden dyb tallerken. Vend kyllingelårene først i æggeblandingen og derefter i mandelmelet. Læg dem på en bagepapir med bagepapir, og steg dem i en 180° varm ovn i ca. 25 minutter.

 

2. Fennikel-selleri-kompot: Rens fenniklen, og skær lidt af den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær resten af fenniklen i grove stykker. Rens og snit bladselleri i stykker på 3 cm. Pil og skær løg og hvidløg i tern. Rens og snit chilien i små tern. Vend grøntsagerne sammen. Varm olien op på en stor pande; vend alle grøntsager sammen på panden, og læg låg på. Lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Skyl salaten, og vend den sammen med de stegte grøntsager i en skål.

 

3. Rugbrødskiks: Skær rugbrødet i papirtynde skiver, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° sammen med kyllinge-lårene i ca. 7 minutter, til brødet er sprødt.

 

4. Servér kyllingelår med fennikel-selleri-kompot og rugbrødskiks.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med oksekød, syltede tomater og marineret spidskål - Få opskriften her

Onsdag: Syltet torsk med grov mos og bønnesalat - Få opskriften her

Torsdag: Kåldolmere og hvedekerner med forårsløg - Få opskriften her

Fredag: Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål - Få opskriften her

Læs også