Aftensmad

Madplan: Varm oksekødssalat med kejserhatte

af Louisa Lorang 26. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er varm oksekødssalat med kejserhatte. Få opskriften her

Der sker noget med den skønne bøf, når den forsigtigt vendes med svampe og syltede løg. Det er, ligesom om hver mundfuld bliver perfekt, når det hele er samlet som en salat.Varm oksekødssalat med kejserhatte til 2 personer (30 min.)Ingredienser:200 g bananskalottereller almindelige skalotterskal af 1 økologisk citronsaft af 2 citroner100 g honningSalat:200 g kejserhatte i skiverolivenolie til stegningsalt2 gode bøfferlidt olie til steningsalt og peber½ bundt bredbladet persille Tilbehør:groft brød Opskrift - Sådan gør du1. Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen.2. Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt.3. Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver.4. Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille. Anret salaten, og servér straks med groft brød til. TIP - Du kan sagtens bruge østershatte eller champignoner i stedet for kejserhatte. Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinespyd med salat asian style - Få opskriften herTirsdag: Salat med stenbiderrogn, æg og kartofler - Få opskriften herOnsdag: Suppe med fennikel og kylling - Få opskriften herTorsdag: Portobello-burger med hotte peberfrugter - Få opskriften her