Aftensmad

Madplan: Squash-lasagne

af Louisa Lorang 14. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er squash-lasagne. Få opskriften her

Hjemme hos mig må man gerne spise pasta. Men indimellem er det skønt at bytte pastaen ud med flere grøntsager, som både er sunde og smagfulde!

Squash-lasagne til 2 personer (45 min.)

2-3 stilke bladselleri½ lille knoldselleri, revet2 gulerødder, revne2 fed hvidløg, hakkede1 løg, finthakketolivenolie til stegning300 g hakket oksekød2 spsk. tomatpuré1 dåse hakkede tomater (400 g)2 tsk. tørret oreganosalt og peberet nip sukker

ENDVIDERE:1 squash2 friske mozzarellaer100 g rucolasalat

Sautér bladselleri, knoldselleri, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kødet i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag til.

Skær imens squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver.Kom lidt af kødsaucen i et ovnfast fad. Læg et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, 1 mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver.

Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.Servér straks toppet med rucola.

TIP: Du kan også bruge aubergine i stedet for squash. Giv da lasagnen lidt længere tid i ovnen.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag