Aftensmad

Madplan: Spaghetti med kødboller

af Louisa Lorang 28. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er spaghetti med kødboller. Få opskriften her

KØDBOLLER:400 g hakket svinekød1-2 tsk. saltpeber efter smag½ dl revet parmesan50 g brødkrumme eller rasp1 dl mælk1 ægolivenolie

SAUCE:2 fed hvidløg i tynde skiverolivenolie5 dl mosede tomater1 håndfuld oregano, hakketsaltpeberet nip sukker

TILBEHØR:250 g frisk pastasalthøvlet parmesanplukket oreganosalatolivenolieeddike

Rør kødet med salt og peber. Kom parmesan i, og kom brødkrummen i mælk. Rør krumme og mælk i farsen, og rør farsen, til den er samlet. Tilsæt ægget, og rør igen, til farsen er samlet. Form farsen til kødboller, og steg dem gyldne og gennemstegte i olivenolie på en varm pande.

Sautér imens hvidløg i en smule olivenolie, uden at det tager farve. Kom mosede tomater på, og lad saucen simre i 5-10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og måske en smule sukker.

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra, og vend pastaen med det meste af tomatsaucen. Anret pastaen med kødboller på toppen og det sidste tomatsauce over. Top med parmesan og oregano, og servér straks med salat til.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Gem et par kødboller til madpakken, hvis du bruger den slags.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag