Aftensmad

Madplan: Mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør

af Louisa Lorang 7. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør. Få opskriften her

Varm op til weekenden med den nemme og lækre luksusret.

Mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør til 2 personer (35 min.)

DET SKAL DU BRUGE½ dl citronsaft1 tsk. fintrevet økocitronskal100 g honning½ dl hvidvinseddike400 g skalotteløg, gerne bananskalotteløg

ENDVIDERE1 svinemørbrad, ca. 500-600 golie til stegningsalt og peber

SMØR100 g blødt smør2 spsk. hvidvinseddike2 spsk. finthakket salviesalt

TILBEHØRristede kartoflersalat

Opskrift - sådan laver du mørbradbøffer med syltede løg og salviesmør

1. Kom citronsaft, citronskal, honning og eddike i en kasserolle, og lad det simre, til honningen er smeltet.

2. Skær løgene i kvarter, og kom dem i kasserollen. Lad dem simre i 5-8 minutter. Tag gryden af varmen, og lad løgene trække i lagen indtil servering.

3. Puds mørbraden (rul den evt. stramt i film dagen i forvejen). Skær 4 flotte bøffer, brug i alt ca. 300-400 g (OBS: Gem resten af mørbraden til fredag). Steg bøfferne i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.

4. Rør smørret med eddike og salvie; smag til med salt, og servér bøfferne med syltede løg, salviesmør, ristede kartofler og salat.

TIP: Eddiken kan være svær at få ind i smørret. Kommer det hele ikke med, er det helt o.k. Ekstra salviesmør kan fryses.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag