Aftensmad

Madplan: Hellefisk a la brandade

af Louisa Lorang 28. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er hellefisk a la brandade. Få opskriften her

Det her ser måske ikke ud af meget. Men jeg lover, at det smager fantastisk. Vælg hellefisk, kuller, torsk eller måske helleflynder. Enhver dejlig hvid fisk kan bruges.

MÓS:500 g bagekartofler2 porrer4 fed hvidløg50 g smør

FISK:300 g hellefisk uden skind og ben20-25 g saltsmørhøvlet parmesanpeber

TILBEHØR:høvlet parmesangroft brøddampede grøntsager eller salat

Læg fisken i et fad (gerne dagen før), og drys med salt på begge sider. Dæk fadet med film, og sæt på køl natten over.

Skræl kartoflerne, og skær porrerne i 2 cm tykke skiver. Kog dem møre sammen med pillede hvidløg i usaltet vand. Dræn vandet fra, og lad grøntsagerne dampe tørre i gryden, under låg. Pisk dem til en rustik mós med et piskeris. Kom smør i.

Dup imens fisken tør. Læg den i et ovnfast fad, og top den med en smule smør. Bag den ved 170° i 10-12 minutter, eller til den er akkurat færdig.

Vend fisken med mósen, så du får en rustik mós. Smag til med masser af peber - og salt, om nødvendigt.Servér fiskeretten toppet med høvlet parmesan, masser af peber og med brød og grønt.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Har du ikke fået saltet din fisk dagen i forvejen, kan 20-30 minutter gøre det.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag