Aftensmad

Lynstegt svinekød med kapers og persille

5. december 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Det her er en alt i én-ret med saftigt og godt krydret svinekød, rodfrugter, tomater og kapers. Spis den med brød til, eller vælg et andet tilbehør, hvis du er meget sulten. En af mine nye yndlingsretter, som du sku’ ta’ og prøve

Lynstegt svinekød med kapers og persille til 2 personer

INGREDIENSER 2 skinkeschnitzler eller nakkekoteletter 2 tsk. Colman’s Sennepspulver salt og kværnet peber 1 rødløg i tynde både 1 pastinak eller ¼ selleri, skrællet og i tynde strimler 2 spsk. olie 2 tsk. røget paprika 6-8 små cherrytomater 1 dl saltede kapers revet skal af 1 økocitron 2 spsk. hakket persille   TILBEHØR brød, pasta, speltkerner, bulgur eller salat   Opskrift - sådan laver du lynstegt svinekød med kapers og persille   1. Tag kødet fra køl, ca. 1 time før det skal steges. Dup det tørt, og skær det i tynde strimler eller terninger. 2. Gør alle grøntsagerne klar, men hold dem hver for sig. Bruger du saltede kapers, skal de udvandes i koldt vand i 10-15 minutter. 3. Bland kødet med sennepspulver, salt og peber. Varm en stor pande godt op med olien, og svits kødet, evt. i 2 portioner. Bland løg og selleri i, og steg under omrøring i et par minutter. Kom paprika og tomater ved, og vend godt. Tilsæt en smule vand, hvis det ser tørt ud. Vend kapers og citronskal i, og smag retten til med salt og peber. Mærk, om kødet er tilpas mørt. 4. Servér med persilledrys og det ønskede tilbehør.   PRØV OGSÅ: Svin i rød karry