Aftensmad

Lynpizza med svampe

af Susanne Palmqvist 21. februar 2022
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på nemme ovnretter. Her får du opskriften på lynpizza med svampe
4 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1 rulle grov pizzadej (400 g)
  • ½ glas tacosauce (medium eller stærk)
  • 100 g revet cheddarost
  • 125 g champignoner
  • 70-90 g parmaskinke i tynde skiver
  • sorte oliven
  • 2 tsk. herbes de Provence (eller tørret oregano)
  • evt. ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie
  • rucola

Er I meget sultne, skal der laves dobbelt portion. Rester er gode i madpakken.

Varm ovnen op til 220 grader. Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir. Smør den med et tyndt lag tacosauce, og drys osten over i et jævnt lag. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Fordel dem på osten. Halvér skinken på langs, og læg skiverne på pizzaen sammen med oliven. Drys med provencekrydderi, evt. chiliflager, salt og peber, og dryp olien over. Bag pizzaen gylden og sprød i ovnen i ca. 20 minutter. Skær den i stykker, og drys rucolasalat over.

 

TIP: Er du glad for krydret mad, så skift skinken ud med italiensk pølse, f.eks. salsiccia eller spansk chorizo.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bagte auberginer a la lasagne - Få opskriften her

Fiskeruller med grøntsagsspåner - Få opskriften her

Braiseret kalv i urtesauce - Få opskriften her

Kylling i fad med tomater og rødløg - Få opskriften her