Aftensmad

Lun salat med parmaskinke, gedeost og figner

af Louisa Lorang 17. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er lun salat med parmaskinke, gedeost og figner. Få opskriften her

1 dl grønne linser3 tykke skiver rugbrødolivenoliesalt1 pakke parmaskinke, ca. 90 gENDVIDERE:100 g rucola100 g blød gedeost (er du ikke til gedeost kan du bruge parmesan)4 friske figner i kvarter1 skalotteløg(eller rødløg) i tynde skiversaltflydende honningbalsamicoeddikeSkyl linserne, og kom dem i en kasserolle med kogende vand. Kog dem møre under låg i ca. 15 minutter, dræn overskydende vand fra.Tænd ovnen på 200° (varmluft).Skær brødet i grove stænger, og dryp dem med olivenolie og salt. Rist dem sprøde i den varme ovn, det tager 8-10 minutter.Læg skinken på bagepapir på en bageplade, og rist den sprød i den varme ovn, det tager 5-7 minutter.Vend rucolaen med varme linser, sprød skinke, stykker af gedeost, figner og løg, og krydr med salt og rigeligt honning og eddike.Servér straks med sprøde rugbrødscroutoner til.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER