Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder
Aftensmad

Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder

af Emma Martiny 13. december 2018
Foto: Winnie Methmann
Labneh er en yoghurtost, der er nem og sjov at lave selv. Her får du opskriften på lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder
30 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 4 dl quinoa
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 4 æg
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld mynte

LABNEH

  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk. havsalt
  • olivenolie

DUKKAH

  • 50 g valnøddekerner
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g sesamfrø
  • 1 spsk. hel koriander
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt

Opskrift - sådan laver du lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder 

  1. LABNEH: Rør yoghurt og havsalt sammen. Beklæd en lille sigte med et kaffefilter. Placér sigten over en skål, og hæld yoghurten i kaffefilteret, så den kan afdryppe ned i skålen. Lad yoghurten afdryppe i 24 timer i køleskabet. Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret, anret den i en skål, og dryp en smule olie over.   2. Tænd ovnen på 220°. Skræl og skær gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem i olie, paprika, spidskommen og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30 minutter, til de er gyldne. Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter.   3. DUKKAH: Rist nødderne let gyldne på en tør pande. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, til krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt.   4. Bring vand i kog i en gryde; læg æggene i, og lad dem simre i 7 minutter, inden du hælder koldt vand over dem. Pil æggene, og vend dem i dukkah. Anret tallerkener med quinoa, labneh, ristede gulerødder, æg og dukkah. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Drys med  mynteblade og granatæblekerner.   TIP: Lav labneh dagen inden, så yoghurten kan nå at afdryppe.  

Få indkøbslisten til hele uge her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Torsdag: Græskarsuppe med krebsehaler – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter