Opskrift - sådan laver du lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder
1. LABNEH: Rør yoghurt og havsalt sammen. Beklæd en lille sigte med et kaffefilter. Placér sigten over en skål, og hæld yoghurten i kaffefilteret, så den kan afdryppe ned i skålen. Lad yoghurten afdryppe i 24 timer i køleskabet. Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret, anret den i en skål, og dryp en smule olie over. 2. Tænd ovnen på 220°. Skræl og skær gulerødderne i halve eller kvarter på langs. Vend dem i olie, paprika, spidskommen og salt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30 minutter, til de er gyldne. Skyl quinoa i en sigte, og kog den i bouillon i ca. 15 minutter. 3. DUKKAH: Rist nødderne let gyldne på en tør pande. Tilsæt sesamfrø, koriander, spidskommen og salt, og lad det riste, til krydderierne begynder at dufte. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør, til det får konsistens som groft salt. 4. Bring vand i kog i en gryde; læg æggene i, og lad dem simre i 7 minutter, inden du hælder koldt vand over dem. Pil æggene, og vend dem i dukkah. Anret tallerkener med quinoa, labneh, ristede gulerødder, æg og dukkah. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Drys med mynteblade og granatæblekerner.
TIP: Lav labneh dagen inden, så yoghurten kan nå at afdryppe.
Få indkøbslisten til hele uge her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her
Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her
Torsdag: Græskarsuppe med krebsehaler – Få opskriften her
Fredag: Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker – Få opskriften her