
Aftensmad
Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost
1. juni 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Spejlæg til aftensmad lyder umiddelbart lidt kedeligt, men det er ikke tilfældet, når de steges med gulerødder på en bund af smeltet ost. Her får du opskriften på en skøn omgang luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost
Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost
Tid: 15 minutter Antal: 4 personer DET SKAL DU BRUGE 4 store gulerødder olivenolie eller smør til stegning 75 g cheddar i skiver 4-8 æg salt og friskkværnet peber 4-8 skiver rugbrød 50 g rucola PRØV OGSÅ: Rodfrugtkager med spejlæg
Opskrift - sådan laver du luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost
Skræl gulerødderne. Brug kartoffelskrælleren og lav lange strimler af gulerødderne. Steg gulerodsstrimlerne kort i olie eller smør på en stor pande, indtil de begynder at tage farve. Tag strimlerne af panden. Læg 4 skiver ost på panden, og anret små reder af gulerodsstrimler ovenpå. Slå 1-2 æg ud i midten af hver rede, alt efter appetit, og skru blusset ned på lav varme. Kværn salt og peber over, og lad ægget stege færdigt, imens osten i bunden langsomt bliver gylden og sprød. Rist rugbrød. Skyl og tør rucola. Anret rucola og luksus-spejlæg på rugbrød, og servér.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta – Få opskriften her
Onsdag: Kyllingeburger med serrano og honning-senneps-mayo – Få opskriften her
Torsdag: Serrano-twistere og perlebygsalat – Få opskriften her
Fredag: Pitabrød med lam, gedeost og rabarberchutney – Få opskriften her