spejlæg
Aftensmad

Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost

1. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Spejlæg til aftensmad lyder umiddelbart lidt kedeligt, men det er ikke tilfældet, når de steges med gulerødder på en bund af smeltet ost. Her får du opskriften på en skøn omgang luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost

Luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost 

Tid: 15 minutter Antal: 4 personer   DET SKAL DU BRUGE 4 store gulerødder olivenolie eller smør til stegning 75 g cheddar i skiver 4-8 æg salt og friskkværnet peber 4-8 skiver rugbrød 50 g rucola   
  PRØV OGSÅ: Rodfrugtkager med spejlæg  

Opskrift - sådan laver du luksus-spejlæg med gulerødder og sprød ost 

  Skræl gulerødderne. Brug kartoffelskrælleren og lav lange strimler af gulerødderne. Steg gulerodsstrimlerne kort i olie eller smør på en stor pande, indtil de begynder at tage farve. Tag strimlerne af panden. Læg 4 skiver ost på panden, og anret små reder af gulerodsstrimler ovenpå. Slå 1-2 æg ud i midten af hver rede, alt efter appetit, og skru blusset ned på lav varme. Kværn salt og peber over, og lad ægget stege færdigt, imens osten i bunden langsomt bliver gylden og sprød. Rist rugbrød. Skyl og tør rucola. Anret rucola og luksus-spejlæg på rugbrød, og servér.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Stegt laks og quinoasalat med vandmelon, radiser og feta – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingeburger med serrano og honning-senneps-mayo – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-twistere og perlebygsalat – Få opskriften her

Fredag: Pitabrød med lam, gedeost og rabarberchutney – Få opskriften her