

Løgtærte med tomat og valnøddepesto
DET SKAL DU BRUGE
- 1 rulle butterdej (fra supermarkedets køledisk)
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 firkantet eller rund tærteform af metal, gerne med løs bund
- lidt smør til formen
TÆRTEFYLD
- 4 store tomater
- 6 skalotteløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 200 g revet emmentaler
- 2 kviste rosmarin
SALAT MED VALNØDDER
- 1 radicchiosalat
- 1 frisésalat
- 2 gulerødder
- 100 g valnøddekerner
CITRONDRESSING
- saft af 1 citron
- ½ dl valnøddeolie (eller anden nøddeolie eller olivenolie)
- ½ tsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
1. Smør tærteformen, og beklæd den med butterdej. Smør dejen med sennep. Tænd ovnen på 210°.
2. TÆRTEFYLD: Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og fordel dem på tærtedejen. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i olie på en pande, uden at de tager farve, og krydr med salt og peber. Fordel løgene over tomaterne, og drys med ost og hakket rosmarin. Bag tærten i ovnen i 25-35 minutter, til den er gylden og sprød.
3. SALAT MED VALNØDDER: Skyl og tør de 2 slags salater, og riv dem i grove stykker. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange strimler. Bland dem med salaten. Rist valnødderne let på en tør pande, hak dem meget groft, og drys dem over salaten.
4. CITRONDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Servér salaten til den nybagte tærte.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Fiskefrikadeller med dild og glaseret løg - Få opskriften her
Onsdag: Spaghetti med bacon og svampe - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat - Få opskriften her
Fredag: Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe - Få opskriften her