løgtærte
Aftensmad

Løgtærte med tomat og valnøddepesto

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Prøv en supernem version af den klassiske løgtærte og supplér med en frisk salat. Her får du opskriften på løgtærte med tomat og valnøddepesto
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 rulle butterdej (fra supermarkedets køledisk)
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 firkantet eller rund tærteform af metal, gerne med løs bund
  • lidt smør til formen

TÆRTEFYLD

  • 4 store tomater
  • 6 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g revet emmentaler
  • 2 kviste rosmarin

SALAT MED VALNØDDER

  • 1 radicchiosalat
  • 1 frisésalat
  • 2 gulerødder
  • 100 g valnøddekerner

CITRONDRESSING

  • saft af 1 citron
  • ½ dl valnøddeolie (eller anden nøddeolie eller olivenolie)
  • ½ tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

1. Smør tærteformen, og beklæd den med butterdej. Smør dejen med sennep. Tænd ovnen på 210°.

 

2. TÆRTEFYLD: Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og fordel dem på tærtedejen. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i olie på en pande, uden at de tager farve, og krydr med salt og peber. Fordel løgene over tomaterne, og drys med ost og hakket rosmarin. Bag tærten i ovnen i 25-35 minutter, til den er gylden og sprød.

 

3. SALAT MED VALNØDDER: Skyl og tør de 2 slags salater, og riv dem i grove stykker. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange strimler. Bland dem med salaten. Rist valnødderne let på en tør pande, hak dem meget groft, og drys dem over salaten.

 

4. CITRONDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Servér salaten til den nybagte tærte.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskefrikadeller med dild og glaseret løg - Få opskriften her

Onsdag: Spaghetti med bacon og svampe - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med krydderolie og lun kartoffelsalat - Få opskriften her

Fredag: Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe - Få opskriften her