Aftensmad

Løgsuppe med tomat og timian

af Susanne Palmqvist 16. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Kan man få for meget løgsuppe? Ikke hvis du spørger mig. Du risikerer kun at få den indre glød tilbage. Suppen her har både en skøn aromatisk duft og en skøn aromatisk smag. Giv den et ekstra varmepift med lidt tørret chili, men endelig ikke for meget

(Løgsuppe til 4 personer)½ kg alm. gule løg2 fed hvidløg2 spsk. olie1 kvist timian1 kvist rosmarin1 tsk. aromatisk mild karry2 dl halvtør hvidvin6-7 dl hønsebouillon1 ds. hk. fl. tomaterevt. 1 nip tørrede chiliflagersalt og kværnet peberOSTEBRØD:4 skiver flutes/landbrødca. 75 g revet cheddarost4-8 tynde skiver chorizopølsePil løgene; halvér dem, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløgsfeddene groft. Svits begge dele i olien i en stor gryde, men uden at de tager farve. Lad dem stege ved svagere varme i 5 minutter. Kom krydderurter og karry ved; rør, og kom vinen over. Lad det koge næsten væk. Kom tomater og bouillon i, og lad suppen koge under låg i ½ time. Smag den til med lidt chili, salt og peber.Rist brødskiverne let. Drys lidt ost på hver; kom en skive pølse på og øverst lidt mere ost. Sæt dem under grillen, til osten er smeltet.Servér straks løgsuppen med ostebrød.Prøv også: Kartoffel-porre-suppe >>