Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta til 4 personer
Tid: 15 minutter. Ovntid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE
400 g babyrødbeder
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
200 g grønne linser
1 spidskål, rød eller grøn
1 bundt bredbladet persille
100 g feta
BALSAMICODRESSING
1 spsk. hvid balsamicoeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
evt. et godt surdejshvedebrød
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med kokosmælk og linser
Opskrift - sådan laver du linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta
1, Tænd ovnen på 200°. Skrub babyrødbederne, og skær toppen af dem. Halvér rødbederne, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olie. Bag dem møre i ovnen, det tager ca. 30 minutter. Kog linserne møre efter anvisningen på pakken. Afkøl
linserne med koldt vand. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og snit kålen fint. Skyl og tør persillen, nip bladene af, og hak dem. Bland kogte linser med bagte babyrødbeder, spidskål og persille. Smuldr feta udover.
2. BALSAMICODRESSING: Rør balsamico sammen med olie, salt og peber.
3. SERVERING: Hæld balsamicodressingen over retten. Spis evt. brød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her
Onsdag: Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede - Få opskriften her
Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her
Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her