linser
Aftensmad

Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta

18. august 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Grønt og lækkert. Supplér evt. retten med strimler af kogt kylling eller sprødstegt bacon. Her får du opskriften på linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta

Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta til 4 personer

Tid: 15 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 400 g babyrødbeder salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie 200 g grønne linser 1 spidskål, rød eller grøn 1 bundt bredbladet persille 100 g feta   BALSAMICODRESSING 1 spsk. hvid balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   TILBEHØR evt. et godt surdejshvedebrød   PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med kokosmælk og linser  

Opskrift - sådan laver du linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta 

  1, Tænd ovnen på 200°. Skrub babyrødbederne, og skær toppen af dem. Halvér rødbederne, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og dryp med olie. Bag dem møre i ovnen, det tager ca. 30 minutter. Kog linserne møre efter anvisningen på pakken. Afkøl  linserne med koldt vand. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og snit kålen fint. Skyl og tør persillen, nip bladene af, og hak dem. Bland kogte linser med bagte babyrødbeder, spidskål og persille. Smuldr feta udover.   2. BALSAMICODRESSING: Rør balsamico sammen med olie, salt og peber.   3. SERVERING: Hæld balsamicodressingen over retten. Spis evt. brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her

Onsdag: Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede - Få opskriften her

Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her

Fredag: Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat - Få opskriften her