Lasagne med søde kartofler
Aftensmad

Lasagne med søde kartofler, aubergine, squash og blomkålsbechamel

af Gitte Heidi Rasmussen 15. marts 2017
foto Betina Hastoft
En ugentlig vegetardag er godt for det meste – maven, miljøet og budgettet. Prøv denne vegetariske udgave af den klassiske lasagne med masser af grøntsager

Ingredienser til lasagne med søde kartofler

1 blomkål

1 lille løg

¼ l mælk

75 g revet parmesan

½ tsk. revet muskatnød

½ kg skrællede søde kartofler

1 aubergine

1-2 squash

Olie til stegning

1-2 tsk. oregano

Salt og friskkværnet peber

200 g revet mozzarella

LÆS OGSÅ: Lasagne med kylling og spinat

Lasagne - sådan gør du

Del blomkålen i små buketter og kom dem i en gryde med hakket løg og lidt vand.

Kog blomkålen mør, ca. 20 min., og hæld vandet fra.

Tilsæt mælken og blend til en cremet sauce.

Rør parmesanen i og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Tænd ovnen på 175°.

Skræl kartoflerne og skær dem, auberginen og squashen i tynde skiver på den lange led.

Steg aubergineskiverne kort i lidt olie.

Læg kartofler, aubergine og squash lagvis med bechamelsauce og revet mozzarella. Krydr jævnligt med oregano, salt og peber.

Slut af med revet mozzarella og bag lasagnen i ca. 40 min.

Lad den stå 10 min. inden servering

Server eventuelt lunt ciabattabrød og grøn salat som tilbehør