lasagne
Aftensmad

Lasagne med butternutsquash

16. november 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Giv den italienske klassiker et saftigt og gyldent efterårstvist med butternutsquash i stedet for pastaplader. Her får du opskriften på lasagne med butternutsquash

Lasagne med butternutsquash 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 2 store butternutsquash 1 spsk. olivenolie  salt 2 kugler frisk mozzarella (ca. 250 g)  
  KØDSAUCE 500 g hakket oksekød 2 løg 4 fed hvidløg 3 stilke bladselleri olie til stegning 1 spsk. tørret oregano ½ spsk. tørret timian salt og friskkværnet peber 1 dåse hakkede tomater 140 g tomatpuré 1 dl rødvin (eller 3 spsk. rødvinseddike) 1 ovnfast fad på ca. 25 x 30 cm  
  RICOTTACREME 250 g ricotta ½ dl mælk  1 dl friskrevet parmesan salt og friskkværnet peber ½ tsk. fintrevet muskatnød   TIL SERVERING 50 g rucola  groft brød   PRØV OGSÅ: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella  

Opskrift - sådan laver du lasagne med butternutsquash 

  1. KØDSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem fint. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde. Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden. Rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre, mens du laver butternut-bundene.   2. Tænd ovnen på 200°. Skræl butternutsquashene, og skær dem over på tværs. Fjern kernerne med en ske, og skær de nederste halvdele i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse. Skær de øverste halvdele af græskarrene i ca. ½ cm tykke plader på langs. Fordel det hele på 2 bageplader beklædt med bagepapir; pensl med olie, og drys let med salt. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.   3. RICOTTACREME: Rør ricotta, mælk, fintrevet parmesan, salt, peber og muskatnød sammen. Fordel et lag kødsauce i fadet. Fortsæt med skiftevis ricottacreme, et lag butternutsquash (brug de små stykker til at ”lappe” hullerne med) og kødsauce. Afslut med et lag kødsauce, og top med mozzarella skåret i skiver. Bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er flot gylden. Servér med skyllet rucola og groft brød.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sellerideller og grønkålssalat med perlebyg – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med ristede rosenkål og bacon – Få opskriften her

Torsdag: Kulmule med salvie og ristet blomkål – Få opskriften her

Fredag: Coq au vin – Få opskriften herFå indkøbslisten til hele ugen her