Aftensmad

Lammesteg med spæde grøntsager

10. april 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Lammekølle er forårsbebuderen over dem alle og kan tilberedes på utallige måder. Her får du en af de klassiske måder, der stort set passer sig selv

Lammesteg med spæde grøntsager  til 6 personer

Tid: 20 min. Ovntid: 1 time   INGREDIENSER 1 lammekølle (ca. 2 kg) ½ citron 1 bundt rosmarin salt 1 fed hvidløg olivenolie kødsnor   SPÆDE GRØNTSAGER 1 bundt gulerødder med top 200 g aspargeskartofler 100 g grønne asparges 1 spsk. olivenolie salt et par friske timiankviste 100 g smør  

Opskrift - sådan laver du lammesteg med spæde grøntsager 

  1. Gnid lammet let med citron. Skær huller i skindet, og skær en lomme helt ind i kødet, til du kommer ind til benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem ben og kød. Knus en lille håndfuld plukket rosmarin og 1 spsk. salt i en morter. Tilsæt pillet hvidløg og ½ spsk. olivenolie, og knus det med. Stop denne blanding ind i de huller, du har lavet i skindet, og ind i lommen langs benet. Krydr overfladen på lammekøllen med salt og plukket rosmarin. Bind med kødsnor nogle ekstra rosmarinkviste rundt om køllen. Smør en bradepande med lidt olie, og læg lammet i den. Steg den i ovnen ved 225°, og vend køllen ca. hver halve time, til den er færdig. Lammekøllen skal stege ca. ½ time pr. kg.   2. Spæde grøntsager: Skrub gulerødder og kartofler. Knæk enderne af aspargeserne, og vend aspargeserne med olie. Læg gulerødder, kartofler og asparges på bagepapir i et ovnfad; krydr med salt, og læg timiankviste ved. Sæt fadet ind i ovnen sammen med lammekøllen i den sidste halve time af køllens stegetid.   3. Tag lammekølle og grøntsager ud af ovnen, og lad gerne kødet trække 15 minutter inden servering. Servér med de spæde grønsager til.  

Til forret og dessert til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Stenbiderrogn med rygeostecreme - Få opskriften her

DESSERT: Citronkage med birkes - Få opskriften her