Lammespyd med fetadip og bagt fennikel
Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket lammekød
1 lille løg
2 fed hvidløg
en håndfuld bredbladet persille
en halv håndfuld mynte
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
½ tsk. friskrevet muskatnød
1½ tsk. salt
friskkværnet peber
grillspyd
FETADIP
2 røde peberfrugter
200 g blød feta (Puck fra Arla)
en håndfuld bredbladet persille
1 tsk. sambal oelek
2 fed hvidløg
friskkværnet peber
TILBEHØR
2 fennikler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
4 dl couscous
en halv håndfuld mynte
PRØV OGSÅ: Lammespyd med squash og bagt gulerodssalat
Opskrift - sådan laver du lammespyd med fetadip og bagt fennikel
1. Læg kødet i en skål. Pil og hak løg fint, og pres hvidløg. Hak persille og mynte fint. Rør kødet med løg, friske og tørrede krydderier, og stil farsen på køl i 30 minutter.
2. FETADIP: Tænd ovnen på 200°. Halvér peberfrugterne, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, indtil skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen. Blend peberfrugterne med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.
3. TILBEHØR: Skær fenniklerne i kvarte, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem møre i ovnen i 25 minutter. Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen i en skål. Lad det stå i 10 minutter, inden du smager til med salt. Drys med finthakket mynte.
4. Form farsen til lange frikadeller ved at klemme den sammen om grillspyd. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her
Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her
Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her
Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her
