lammespyd
Aftensmad

Lammespyd med fetadip og bagt fennikel

18. maj 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Den cremede fetadip med bagte peberfrugter kaldes også haydari. Her får du opskriften på lammespyd med fetadip og bagt fennikel

Lammespyd med fetadip og bagt fennikel 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 500 g hakket lammekød 1 lille løg 2 fed hvidløg en håndfuld bredbladet persille en halv håndfuld mynte 1 tsk. kanel  1 tsk. allehånde ½ tsk. friskrevet muskatnød 1½ tsk. salt friskkværnet peber  grillspyd  
  FETADIP 2 røde peberfrugter 200 g blød feta (Puck fra Arla) en håndfuld bredbladet persille 1 tsk. sambal oelek  2 fed hvidløg friskkværnet peber   TILBEHØR 2 fennikler 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 4 dl couscous en halv håndfuld mynte   PRØV OGSÅ: Lammespyd med squash og bagt gulerodssalat  

Opskrift - sådan laver du lammespyd med fetadip og bagt fennikel 

  1. Læg kødet i en skål. Pil og hak løg fint, og pres hvidløg. Hak persille og mynte fint. Rør kødet med løg, friske og tørrede krydderier, og stil farsen på køl i 30 minutter.    2. FETADIP: Tænd ovnen på 200°. Halvér peberfrugterne, og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, indtil skallen bliver sort. Afkøl, og fjern skallen. Blend peberfrugterne med de øvrige ingredienser med en stavblender eller foodprocessor.   3. TILBEHØR: Skær fenniklerne i kvarte, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem møre i ovnen i 25 minutter. Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen i en skål. Lad det stå i 10 minutter, inden du smager til med salt. Drys med finthakket mynte.   4. Form farsen til lange frikadeller ved at klemme den sammen om grillspyd. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Grøn karrygryde med kylling og asparges – Få opskriften her

Tirsdag: Middelhavssalat med butterbean-dip – Få opskriften her

Torsdag: Pasta-caprese-salat med jordbær og sprød serrano – Få opskriften her

Fredag: Chorizo-rejespyd med ærtedip og frisk blomkålssalat – Få opskriften her