lammemørbrad
Aftensmad

Lammemørbrad med quinoasalat og yoghurtdressing

15. september 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Giv fredagsmiddagen et mellemøstligt pift med frisk mynte og krydret lammekød. Her får du opskriften på lammemørbrad med quinoasalat og yoghurtdressing

Lammemørbrad med quinoasalat og yoghurtdressing til 4 personer

Tid: 40 minutter   DET SKAL DU BRUGE 500 g lammemørbrad 1 spsk. spidskommen 1 spsk. paprika 1 spsk. tørret oregano olivenolie til stegning   QUINOASALAT 175 g rød quinoa 1 granatæble 1 rødløg 1 bundt mynte 50 g pistacienødder 4 spsk. olivenolie   YOGHURTDRESSING 2 dl yoghurt naturel saft af ½ citron 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Skift lammemørbrad ud med lammekoteletter og server en skøn ret med spinar-couscous. Få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du lammemørbrad med quinoasalat og yoghurtdressing 

  1. Afpuds kødet for sener, og dup det tørt med køkkenrulle. Bland spidskommen, paprika og oregano i en skål, og vend lammemørbraderne i krydderiblandingen. Lad kødet marinere i 30 minutter på køkkenbordet, mens resten tilberedes.   2. QUINOASALAT: Skyl quinoa i koldt vand i en sigte. Kog quinoaen mør i en gryde med dobbelt så meget vand i 12-14 minutter. Hæld kogevandet fra, og skyl quinoaen i koldt vand i en sigte. Halvér granatæblet, og skær det i kvarter. Pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder. Pil og hak rødløg fint. Hak mynteblade og pistacienødder groft. Bland quinoa med granatæblekerner, rødløg, mynte, pistacienødder og olivenolie i en stor skål.   3. YOGHURTDRESSING: Rør yoghurt med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber.   4. Steg de krydrede lammemørbrader i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Skær dem i skiver, og servér sammen med quinoasalat og yoghurtdressing.   TIP: Du kan sagtens bruge bulgur, couscous eller perlespelt i stedet for quinoa.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kalvekoteletter med stegte grøntsager og pesto - Få opskriften her

Tirsdag: Dampet havtaske med safranris og ærter - Få opskriften her

Onsdag: Kartoffeltærte med gedeost og spidskålssalat - Få opskriften her

Torsdag: Lynstegt svinekød med bagt aubergine og bønnesalat - Få opskriften her