Aftensmad

Lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille

af Mai Knauer 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
I denne uge står aftensmaden på lækre retter med skønne forårsgrøntsager. Her får du opskriften på lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 lammekoteletter
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

PERLESPELTSALAT

  • 3 dl perlespelt
  • 6 dl vand
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 2 æbler
  • 1 bundt bredbladet persille

Rødløg og æble giver speltsalaten en god sprødhed og passer ferfekt til lammekrone

1. Perlespeltsalat: Skyl perlespelten i koldt vand. Kog den under låg i en gryde med letsaltet vand i ca. 20 minutter. Lad perlespelten trække under låg i 5-10 minutter. Hæld overskydende vand fra, og smag til med eddike, olie, honning, salt og peber. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skyl persillen, og hak den groft. Bland løg, æbler og persille sammen med perlespelten.

 

2. Skær et par snit i fedtkanten på koteletterne. Steg dem i lidt olivenolie på en varm pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér med perlespeltsalat som tilbehør.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing – Få opskriften her

Steak med ærtepuré og nye kartofler – Få opskriften her

Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser – Få opskriften her

Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips – Få opskriften her