

Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler
15. marts 2018af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Smuldret rugbrød og pinjekerner giver lammekoteletterne en lækker sprød panering. Her får du opskriften på lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler
Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler
Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 4 lammekoteletter 50 g rugbrød uden skorpe skal af 1 usprøjtet citron 1 spsk. friske timianblade 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 50 g pinjekerner 1 æggehvide 50 g smør til stegning
OVNBAGTE KARTOFLER
1 kg kartofler
250 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk timian
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
75 g rucola
PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter
Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler
1. OVNBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i store både. Skyl cherrytomaterne. Vend kartoffelbåde og cherrytomater med olie, og fordel dem i et stort ovnfast fad. Krydr med timianblade, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter. Vend rundt af og til, så kartoflerne bliver stegt jævnt. 2. Dup lammekoteletterne tørre. Blend rugbrød, revet citronskal, timianblade, pillet hvidløg, salt og peber sammen i en foodprocessor, til blandingen får en smuldret konsistens. Tag rugbrødsmuldet op, og hæld pinjekernerne i foodprocessoren. Blend kortvarigt, til de er grofthakkede, og bland dem sammen med rugbrødssmuldet. Hæld det i en dyb tallerken. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel i en anden tallerken. Vend lammekoteletterne først i æggehviden og dernæst i rugbrødssmuldet. Steg dem i rigeligt smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til smuldet er sprødt og kødet stadig let rosa. 3. SERVERING: Skyl og tør rucola. Servér lammekoteletterne med ovnbagte kartofler og rucola. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her
Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her
Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her
Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her