lammekoteletter
Aftensmad

Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler

15. marts 2018
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Smuldret rugbrød og pinjekerner giver lammekoteletterne en lækker sprød panering. Her får du opskriften på lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler

Lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 lammekoteletter 50 g rugbrød uden skorpe  skal af 1 usprøjtet citron 1 spsk. friske timianblade 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber 50 g pinjekerner 1 æggehvide 50 g smør til stegning  
  OVNBAGTE KARTOFLER 1 kg kartofler 250 g cherrytomater 2 spsk. olivenolie 1 håndfuld frisk timian salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING 75 g rucola   PRØV OGSÅ: Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter  

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med pinjekerner og ovnbagte kartofler 

  1. OVNBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i store både. Skyl cherrytomaterne. Vend kartoffelbåde og cherrytomater med olie, og fordel dem i et stort ovnfast fad. Krydr med timianblade, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter. Vend rundt af og til, så kartoflerne bliver stegt jævnt.   2. Dup lammekoteletterne tørre. Blend rugbrød, revet citronskal, timianblade, pillet hvidløg, salt og peber sammen i en foodprocessor, til blandingen får en smuldret konsistens. Tag rugbrødsmuldet op, og hæld pinjekernerne i foodprocessoren. Blend kortvarigt, til de er grofthakkede, og bland dem sammen med rugbrødssmuldet. Hæld det i en dyb tallerken. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel i en anden tallerken. Vend lammekoteletterne først i æggehviden og dernæst i rugbrødssmuldet. Steg dem i rigeligt smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til smuldet er sprødt og kødet stadig let rosa.   3. SERVERING: Skyl og tør rucola. Servér lammekoteletterne med ovnbagte kartofler og rucola.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Indiske besan puda-pandekager – Få opskriften her

Tirsdag: Græsk butternutsalat med gyros-kylling – Få opskriften her

Onsdag: Brændende kærlighed med rodfrugter – Få opskriften her

Torsdag: Honning-soja-marineret laks og bagt gulerodssalat – Få opskriften her