lammekoteletter
Aftensmad

Lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Spidskål indeholder flere sunde stoffer end de fleste salattyper og er dejlig sprødt og smager skønt til de sprøde lammekoteletter. Her får du opskriften på lammekoteletter med pankorasp og spidskålssalat
4 personer
Tid i alt 30 min

LAMMEKOTELETTER

  • 8 lammekoteletter a ca. 90 g, med ben
  • 8 spsk. rasp, gerne pankorasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • ¼ bundt frisk basilikum

SPIDSKÅLSSALAT

  • 1 lille spidskål
  • 1 tomat

SESAMDRESSING

  • 3 spsk. sesamolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. sorte sesamfrø

TILBEHØR

  • groft brød

1. Lammekoteletter: Vend koteletterne i rasp; krydr med salt og peber, og steg dem i olie på en pande ved høj varme i 3 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og lad dem stege i yderligere 2 minutter på hver side. Drys koteletterne med snittede basilikumblade.

 

2. Spidskålssalat: Snit spidskålen fint, evt. på mandolinjern. Skyl tomaten, skær den i kvarter, og fjern kernerne med en ske. Skær tomaten i tynde skiver. Bland spidskål og tomat i en skål.

 

3. Sesamdressing: Rør sesamolie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med spidskål og tomat, og drys med sesamfrø.

 

4. Servér koteletterne med spidskålssalat og brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burger med hummus og bolsjebedesalat – Få opskriften her

Onsdag: Fiskefrikadeller med krebsehaler, kikærtesalat og rugbrød – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med chili, sojasauce og kartofler – Få opskriften her

Fredag: Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat – Få opskriften her