Aftensmad

Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter

1. juli 2021
Ugens tirsdagsopskrift er lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter. Få opskriften her
2 personer

Det skal du bruge

  • 200 g kikærter, udblødte
  • 1 aubergine i terninger
  • olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g små tomater i både
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 håndfuld mynte, plukket
  • salt

Lam

  • 4-6 lammekoteletter
  • lidt cayennepeber

yoghurt

  • 2 dl yoghurt
  • ¼ dl citronsaft
  • ¼ dl ristede sesamfrø, letknuste
  • lidt hakket mynte

Har du kogte kikærter i fryseren, er retten super hurtig. Ellers kog ekstra, så du har til næste gang.

Opskrift - Sådan laver du lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter

  1. Kog kikærterne møre i nyt, usaltet vand i ca. 45 minutter. Dræn vandet fra dem.
  2. Rist auberginen let gylden i olivenolie på en stor, varm pande. Tilsæt hvidløg, og lad det tage lidt farve.
  3. Kom tomat og spidskommen ved, og lad det hele smatte lidt. Smag til med salt, og vend mynte i.
  4. Grill koteletterne, og krydr med salt og lidt cayenne. Rør imens yoghurt med citronsaft, sesam og mynte.
  5. Vend de kogte kikærter i, og smag til med salt.
  6. Servér lam med aubergine og kikærter.

 

TIP: Det er også skønt med en svinekotelet, hvis du ikke er til lam.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto - Få opskriften her

ONSDAG: Røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød - Få opskriften her

TORSDAG: Kyllingebryst med melon-linse-salat - Få opskriften her

FREDAG: Pasta med vongole og tomatsauce - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her

Andre lækre opskrifter