Aftensmad

Lammekoteletter med couscoussalat

af Mai Knauer 8. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften på lammekoteletter med couscoussalat

Lammekoteletter med couscoussalat til 4 personer

Couscous smager ikke af så meget i sig selv, men tager smag af det, den blandes med og er helt perfekt til lammekoteletter. Og så er der aftensmad til hele familien på bare 25 minutter   INGREDIENSER TIL LAMMEKOTELETTER 4-6 lammekoteletter olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   COUSCOUSSALAT TIL LAMMEKOTELETTER 200 g couscous 1 usprøjtet citron 2-3 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 1 bundt frisk mynte 10-12 tørrede abrikoser 50 usaltede pistacie-nødder  

Opskrift - sådan laver du lammekoteletter med couscoussalat

  1. Couscoussalat: Hæld couscous i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker. Dæk skålen med alufolie, og lad couscoussen trække i ca. 15 minutter. Riv og pres citronen. Rør citronsaft, citronskal, olivenolie, salt og peber i skålen med couscous – brug en gaffel, så grynene skilles ad. Hak mynte. Skær eller klip abrikoser i fine strimler. Bland mynte og abrikoser med pistacienødder og couscous.   Lammekoteletter: Steg lammekoteletterne på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér lammekoteletter med couscoussalat og evt. groft brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her

Laks med blomkålssalat – Få opskriften her