Aftensmad

Lammekofta med yoghurt og rød pebersalsa

af Susanne Palmqvist 3. april 2010
Foto: Anders Schønnemann
Lammekød og mynte er en god kombination. Kødet kan blandes med eller erstattes helt med kalve- eller svinekød, hvis du ikke er så vild med lam

(4 personer)500 g hakket lammekød(eller kalve- eller svinekød)1 dl friskhakkede mynteblade1 lille finthakket løg2 fed hvidløg, pressede2 tsk. paprika½ spsk. st. spidskommensalt og peber1 spsk. olivenolieDIP:2 dl græsk yoghurt 10 %1 spsk. citron- eller limesaftPEBERSALSA:4-6 stk. Peppadew (milde, syltede peberfrugter i glas)1 spsk. af Peppadew-lagen eller lys vineddikefriskhakket persilleTILBEHØR:salat, lune, flade brødog limebådeBland kødet med krydderier, løg og hvidløg. Form aflange kødboller med våde hænder, og læg dem på bagepapir på en plade. Dryp lidt olie over, og steg dem midt i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter.Rør yoghurten med citron, og smag til med salt og peber. Skær de røde Peppadew i strimler, og bland med lage og persille. Sæt små spyd i kødet, og servér med lune brød, salat og det øvrige tilbehør.

RELATEREDE LINKS

Grønne pandekager
opskrift blåbær softice
madplan