lammekølle
Aftensmad

Lammekølle med grillet aubergine og babyspinat

af Camilla Zarah Lawes 12. marts 2010
Foto: Columbus Leth
Lammekølle smager fantastisk - her serveret med grillet aubergine og babyspinat. Få opskriften på lammekølle her

Lammekølle tilberedt på den helt rigtige måde smager skønt. Og lammekølle kan spises året rundt. Her får lammekøllen selskab af rudfrugter og fetacreme

Lammekølle med grillet aubergine og babyspinat

1 lammekølle på ca. 2 kg80 g ventrebacon (eller anden god bacon) i strimler5 friske salvieblade i strimler½ dl olivenolie2 stilke rosmarin6 hele fed hvidløg1 citron, delt i små trekanter1 dl hvidvin2 dl grøntsagsfondHavsalt og friskkværnet peber

Endvidere1-2 auberginer i skiver på 1 cmMadolie til stegning300 g babyspinat1 bananskalotteløg, finthakketLidt god olivenolie50 g ristede pinjekernerHavsalt og friskkværnet peber

Myntedressing5 spsk. fintskåret mynte200 ml græsk yoghurtHavsalt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammekølle med grillet aubergine og babyspinat

1. Lammekølle: Skær små snit i kødet, og spæk dem med ventrebacon og salvie. Pensl lammekøllen med olivenolie over det hele. Læg lammekøllen i en smurt bradepande, og krydr lammekøllen med salt og peber. Drys hvidløg og rosmarin på lammekøllen. Hæld vin og fond i bradepanden, og steg lammekøllen ved 200° i 1½ time. Pensl den jævnligt med stegeskyen.

2. Varm en grillpande op, hæld olien på, og gril aubergineskiverne på begge sider, så de får flot grillmønster. Læg dem på køkkenrulle, og drys med salt. Vend den grillede aubergine med babyspinat, olivenolie og finthakket skalotteløg, og krydr med pinjekerner, salt og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den til lammekøllen.

PRØV OGSÅ: Lammekølle på rodfrugter med fetacreme