lammekølle
Aftensmad

Lammekølle med grillet aubergine og babyspinat

af Camilla Zarah Lawes 12. marts 2010
Foto: Columbus Leth
Lammekølle smager fantastisk - her serveret med grillet aubergine og babyspinat. Få opskriften på lammekølle her

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lammekølle på ca. 2 kg
  • 80 g ventrebacon (eller anden god bacon) i strimler
  • 5 friske salvieblade i strimler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 stilke rosmarin
  • 6 hele fed hvidløg
  • 1 citron, delt i små trekanter
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsfond
  • Havsalt og friskkværnet peber

Endvidere

  • 1-2 auberginer i skiver på 1 cm
  • Madolie til stegning
  • 300 g babyspinat
  • 1 bananskalotteløg, finthakket
  • Lidt god olivenolie
  • 50 g ristede pinjekerner
  • Havsalt og friskkværnet peber

Myntedressing

  • 5 spsk. fintskåret mynte
  • 200 ml græsk yoghurt
  • Havsalt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammekølle med grillet aubergine og babyspinat

1. Lammekølle: Skær små snit i kødet, og spæk dem med ventrebacon og salvie. Pensl lammekøllen med olivenolie over det hele. Læg lammekøllen i en smurt bradepande, og krydr lammekøllen med salt og peber. Drys hvidløg og rosmarin på lammekøllen. Hæld vin og fond i bradepanden, og steg lammekøllen ved 200° i 1½ time. Pensl den jævnligt med stegeskyen.

2. Varm en grillpande op, hæld olien på, og gril aubergineskiverne på begge sider, så de får flot grillmønster. Læg dem på køkkenrulle, og drys med salt. Vend den grillede aubergine med babyspinat, olivenolie og finthakket skalotteløg, og krydr med pinjekerner, salt og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den til lammekøllen.

PRØV OGSÅ: Lammekølle på rodfrugter med fetacreme