Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
Aftensmad

Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi

af Emma Martiny 16. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Servér lammespyd med salat og yoghurtdressing på en tallerken, eller fyld det i lune fladbrød og lav en hjemmelavet ”rullekebab”. Her får du opskriften på lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
25 min 4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g lammekød i tern
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1½ tsk. salt
  • 8 grillspyd

AUBERGINESALAT

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 200 g halloumi-grillost
  • ½ citron
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl saltede mandler

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4 fladbrød til servering

Opskrift - sådan laver du lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi 

  1. Læg lammekødet i en stor skål. Bland alle ingredienser til marinaden, og vend det rundt med lammekødet i skålen. Stil skålen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.   2. AUBERGINESALAT: Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginerne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, krydr med salt og spidskommen, og bag aubergineskiverne i ovnen i 25 minutter, til de er møre og gyldne. Skær halloumi i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Anret aubergineskiver og halloumi på et fad, og dryp citronsaft over. Drys med mynte, rosiner og hakkede mandler.   3. YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og smag dressingen til.   4. Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. Servér med auberginesalat med halloumi, yoghurtdressing og lune fladbrød.