Aftensmad

Lammefrikassé med kikærter, mynte og asparges

af Marie Melchior 7. april 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på lammefrikassé med kikærter, mynte og asparges
50 min 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg skært lammekød
  • 50 g smør til stegning
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 dåse kikærter

KRYDDERMARINADE

  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 spsk. hel spidskommen
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær

TIL SERVERING

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 bundt mynte
  • 2 usprøjtede citroner

Du kan vælge en udskæring fra lammets bov eller nakke.

1. Kryddermarinade: Knus de tørrede krydderier i en morter. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær. Bland ingredienserne til kryddermarinaden sammen.

 

2. Skær lammekødet i ca. 5 cm store tern. Vend kødet godt sammen med kryddermarinaden. Brun kødet i smør i en tykbundet gryde. Hæld vand på, til det netop dækker kødet, og lad det simre under låg i 30-40 minutter, til kødet er mørt. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær dem i mindre stykker. Hæld afdryppede kikærter i gryden, og kog i 5 minutter. Tilsæt asparges, og kog i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen.

 

3. Servering: Servér retten i dybe tallerkner toppet med yoghurt og hakket mynte. Riv skal fra 1 citron udover. Skær den anden citron i både, og stil dem frem på bordet.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammefrikassé med kikærter, mynte og asparges - Få opskriften her

Karbonader og spidskålssalat med mormordressing - Få opskriften her

Hakkebøffer med bagte porrer og rødbeder - Få opskriften her

Rødspætteruller og quinoasalat med lime - Få opskriften her