

Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk
LAMMEFRIKADELLER
- 500 g hakket lammekød
- 2 spsk. friskhakket bredbladet persille
- 2 fed hvidløg
- skal af 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. røget paprika
- 4 spsk. olivenolie til stegning
SALTET AGURK
- 1 agurk
- 1 spsk. salt
TILBEHØR
- 400 g bulgur
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
KRYDDEROLIE
- 1 spsk. ras el hanout-krydderi
- 1 fed hvidløg
- saft af 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl olivenolie
TIL SERVERING
- 2 dl græsk yoghurt 2 %
- evt. bredbladet persille
1. Saltet agurk: Skyl agurken, og skær den i lidt tykke skiver på skrå. Læg dem i en sigte over en skål, og drys salt over. Lad trække i 20 minutter.
2. Lammefrikadeller: Læg kødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløg. Riv skallen af citronen. Rør persille, hvidløg, citron og paprika i kødet. Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Hold dem varme.
3. Tilbehør: Hæld bulgur i en skål, og tilsæt 3 dl kogende vand. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad bulguren trække i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel, og tilsæt olie og salt.
4. Krydderolie: Rør ras el hanout sammen med presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og olie.
5. Servering: Anret 4 tallerkener med yoghurt i bunden. Fordel bulgur og lammefrikadeller ovenpå. Pynt med saltede agurkeskiver og evt. persille. Dryp med krydderolie, og servér resten af krydderolien til.
TIP: Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bl.a. består af kanel, chili, paprika og sort peber. Fås i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Teriyaki-kylling med edamamebønner og ris - Få opskriften her
Onsdag: Spicy tomatsuppe med avocadosalsa - Få opskriften her
Torsdag: Fuldkorns-tacos med stegt fisk og grøntsager - Få opskriften her
Fredag: Salat med ribeye, bagte rødbeder og kartofler - Få opskriften her