Aftensmad

Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør

22. januar 2014
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
3 lækre slags tilbehør følger denne lammeculotte: rødbedesalat, salat med gedeost og svampe samt det knasende frugt- og nøddemiks.

Til påske er det en tradition at spise lam, og hvad er mere oplagt end at servere en skøn lammeculotte til påskemiddagen.

Det er dejligt nemt at lave lammeculotte, for du skal stort set ikke gøre andet ved din lammeculotte end at sætte den i ovnen. Derfor er der i denne opskrift på lammeculotte også givet ekstra gas på tilbehøret, så din lammeculotte følges af både rødbeder, salat med svampe og gede også og lækkert nøddetilbehør.

Lammeculotte med svampe- og nøddetilbehør

Prøv også:

 

Lam på 20 forskellige måder

 

 

Godt at vide om rodfrugter

 

 

Krydret lam med spinat

 

 

Kylling souvlaki

 

 

Lammefilet med rissalat

Tid: Ca. 1 time og 10 min. Lammeculotte til 4 pers.

Det skal du bruge til lammeculotte Ca. 600 g lammeculotte 2 spsk timian 2 spsk citronsaft ½ tsk salt Friskkværnet peber 500 g rødbeder 1 spsk olie 1 spsk sherryeddike ½ dl æblemost

Salat med svampe og gedeost: 100 g blandet salat 100 g kantareller Lidt smør til stegning 100 g gedeost 2 spsk olivenolie 2 spsk lys eddike 1 tsk sennep 1 lille fed hvidløg Salt, peber

Nøddetilbehør: 100 g dadler 75 g valnødder 200 g vindruer Smør til stegning

Sådan laver du lammeculotte Tænd ovnen på 200 grader.

Pak kødet ud. Rør timian, citron, salt og peber sammen og vend kødet i det. Læg din lammeculotte i et ovnfast fad og steg den ca. 30 min. Lad den færdigstegte lammeculotte hvile et par min. inden udskæring.

Kog rødbederne møre, det tager ca. 45 min. Hæld koldt vand over og gnub skindet af. Skær dem i mundrette stykker og vend i olie, eddike og æblemost. Smag til med salt og peber.

Salat med svampe og gedeost: Rens salaten og dup den tør. Rens svampene. Brun smørret på en pande og steg svampene i ca. 10 min. over middel varme.

Skær osten i skiver. Rør olie, eddike og sennep sammen og smag til med knust hvidløg, salt og peber. Vend salat og svampe i dressingen og pynt med ost.

Nøddetilbehør: Halver dadlerne på langs. Hak nødderne groft. Halver druerne. Vend dadler, valnødder og vindruer sammen. Varm smørret på en pande og vend frugter og nødder rundt et par minutter.

Server den stegte lammeculotte sammen med svampesalaten og nøddetilbehør.

Find flere skønne opskrifter til påske her