laksetatar
Aftensmad

Laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner

af Marie Melchior 14. februar 2022
Foto: Line Falck
Let og lækkert og helt perfekt sommermad. Når fisk serveres rå, skal den have været frosset ved ÷ 20° i mindst 1 døgn. Alternativt kan du erstatte den ferske laks med røget eller gravet laks. Her får du opskriften på laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner
4 personer

LAKSETATAR

  • 300 g fersk laks
  • 100 g røget laks
  • 6 daddeltomater
  • ½ bundt purløg
  • saft og skal af 2 limefrugter
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

CROUTONER

  • 3 skiver ciabattabrød
  • 2. spsk. olivenolie
  • salt

STEGTE ASPARGES

  • 1 bundt grønne asparges
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

1. LAKSETATAR: Skær det ferske laksekød i tern. Skær den røgede laks i tern. Bland de 2 slags laks i en skål. Skyl og skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær herefter tomaterne i fine tern. Bland tomat og laks. Hak purløg fint. Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren sammen med purløg og olivenolie. Krydr med salt og peber. Lad tataren trækken i mindst 30 minutter på køl før servering.

 

2. CROUTONER: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i grove tern; vend med olivenolie, og drys med salt. Rist brødternene i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde.

 

3. STEGTE ASPARGES: Skyl aspargesene, og bræk den nederste, grove ende af. Steg aspargesene i lidt olie på en (grill)pande i 4-5 minutter. Krydr med salt og peber. Servér laksetatar med lune croutoner og stegte asparges.

 

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis