laksetatar
Aftensmad

Laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner

9. juni 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Let og lækkert og helt perfekt sommermad. Når fisk serveres rå, skal den have været frosset ved ÷ 20° i mindst 1 døgn. Alternativt kan du erstatte den ferske laks med røget eller gravet laks. Her får du opskriften på laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner

Laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner til 4 personer

Tid: 20 minutter. Trækketid: Mindst 30 minutter. Ovntid: 6-8 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL LAKSETATAR 300 g fersk laks 100 g røget laks 6 daddeltomater ½ bundt purløg saft og skal af 2 limefrugter 6 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   CROUTONER 3 skiver ciabattabrød 2. spsk. olivenolie salt   STEGTE ASPARGES 1 bundt grønne asparges olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød  

Opskrift - sådan laver du laksetatar med stegt asparges og sprøde croutoner

  1. LAKSETATAR: Skær det ferske laksekød i tern. Skær den røgede laks i tern. Bland de 2 slags laks i en skål. Skyl og skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær herefter tomaterne i fine tern. Bland tomat og laks. Hak purløg fint. Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren sammen med purløg og olivenolie. Krydr med salt og peber. Lad tataren trækken i mindst 30 minutter på køl før servering.   2. CROUTONER: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i grove tern; vend med olivenolie, og drys med salt. Rist brødternene i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde.   3. STEGTE ASPARGES: Skyl aspargesene, og bræk den nederste, grove ende af. Steg aspargesene i lidt olie på en (grill)pande i 4-5 minutter. Krydr med salt og peber. Servér laksetatar med lune croutoner og stegte asparges.   Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
fakta
madplan