

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing
LAKSEFRIKADELLER
- 500 g laksefars
- olivenolie til stegning
GRØNKÅLSSALAT
- 400 g frisk grønkål
- 50 g hasselnødder
GRANATÆBLEDRESSING
- 1 granatæble
- ¾ dl olivenolie
- saft af 1 citron + saft og skal af 1 usprøjtet citron
- 1 spsk. honning
- salt
Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, som er fyldt med fibre og vitaminer.
1. Grønkålssalat: Rib grønkålen, skyl den, og skær den i grove stykker. Kog grønkålen i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra, og skyl kålen i koldt vand. Tør eller slyng kålen fri for vand, og læg den på et fad. Rist hasselnødderne på en varm pande, nulr skallen af, og drys nødderne over salaten.
2. Granatæbledressing: Flæk granatæblet, og hold det over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen. Sigt granatæblesaften over i en ny skål, og bland den med olie, saft af 2 citroner og fint-revet skal af 1 usprøjtet citron. Smag til med honning og salt, og hæld dressingen over grønkålssalaten.
3. Laksefrikadeller: Form fiskefarsen til laksefrikadeller med 2 spiseskeer, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Servér laksefrikadeller med grønkålssalat og evt. en skive brød som tilbehør.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her
Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme – Få opskriften her
Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her
Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her