Aftensmad

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing

af Mai Knauer 15. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing  til 4 personer

Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, som er fyldt med fibre og vitaminer.   INGREDIENSER TIL LAKSEFRIKADELLER 500 g laksefars olivenolie til stegning   GRØNKÅLSSALAT TIL LAKSEFRIKADELLER 400 g frisk grønkål 50 g hasselnødder   GRANATÆBLEDRESSING  1 granatæble ¾ dl olivenolie saft af 1 citron + saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 spsk. honning salt  

Opskrift - sådan laver du laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing 

  1. Grønkålssalat: Rib grønkålen, skyl den, og skær den i grove stykker. Kog grønkålen i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra, og skyl kålen i koldt vand. Tør eller slyng kålen fri for vand, og læg den på et fad. Rist hasselnødderne på en varm pande, nulr skallen af, og drys nødderne over salaten.   2. Granatæbledressing: Flæk granatæblet, og hold det over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen. Sigt granatæblesaften over i en ny skål, og bland den med olie, saft af 2 citroner og fint-revet skal af 1 usprøjtet citron. Smag til med honning og salt, og hæld dressingen over grønkålssalaten.   3. Laksefrikadeller: Form fiskefarsen til laksefrikadeller med 2 spiseskeer, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Servér laksefrikadeller med grønkålssalat og evt. en skive brød som tilbehør.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner – Få opskriften her