Aftensmad

Lakseboller i boullion med ingefær og koriander

af Susanne Palmqvist 11. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Bouillon med fin sherrysmag, bløde lakseboller og lidt sprøde asiatiske grøntsager på toppen. Uhm ... det er godt. Både laks og bouillon kan laves klar i god tid, så det bare skal varmes
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g laksefilet uden skind
  • 2 tsk. salt
  • 1 æggehvide
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • Fintrevet skal af 1 økologisk lime
  • ½-1 dl fløde 9 % eller piskefløde
  • 2 fintsnittede forårsløg
  • 1 bdt. dild, hakket

BOUILLON

  • 4 dl hønsebouillon
  • ½-1 dl lys soja
  • 1 dl tør sherry
  • Evt. lidt limesaft
  • 2 cm frisk ingefær i ultratynde strimler
  • Evt. ½ fed hvidløg, meget finthakket
  • Frisk koriander

Skær laksen i store terninger, uden det "brune". Kom dem i en blender eller hurtighakker med salt, og kør dem grofthakket. Kom æggehvide, majsstivelse, limeskal og fløde i, og saml det hurtigt til en grov fars. Sluk, og vend forårsløg og dild i. Kog bouillon op i en bred, lav gryde. Form farsen til boller, og damp dem i bouillonen i 5-6 minutter ved svag varme. Lad dem køle af i suppen, og tag dem op. Si suppen, bland soja og sherry i, og varm den igennem. Smag til med lime. Varm bollerne forsigtigt i en gryde med kogende vand. Læg dem i varme tallerkener, hæld suppen ved, og top op med ingefær, hvidløg og masser af koriander. Servér straks Prøv også: Laks i rød karry med basilikum >>