Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa
Aftensmad

Laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa

af Emma Martiny 28. marts 2019
Foto: Winnie Methmann
Hvis du savner smagen af solrige dage, er denne salsa med mango og avocado lige sagen. Servér den til saftige laksebøffer og smukke sorte ris, der er sprængfyldt med sunde sager. Her får du opskriften på laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa
40 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g fersk laksefilet
  • 3 forårsløg
  • 1 æg
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

MANGO-AVOCADO-SALSA

  • 1 moden mango
  • 1 moden avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ frisk rød chili
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

SORTE RIS

  • 4 dl sorte ris

Opskrift - sådan laver du laksebøffer med sorte ris og mango-avocado-salsa 

  1. SORTE RIS: Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 40 minutter.   2. MANGO-AVOCADO-SALSA: Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil rødløget, og hak det fint. Hak koriander groft. Rens og hak chilien helt fint. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og stil salsaen i køleskabet indtil servering.   3. LAKSEBØFFER: Hak laksefilet i en foodprocessor, så du får en grov fiskefars. Hæld farsen i en skål. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rør forårsløg, æg, havregryn, salt og peber i laksefarsen. Form 4 bøffer af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med sorte ris og mango-avocado-salsa.   TIP: Sorte ris indeholder flere kostfibre, vitaminer og mineraler end både hvide og brune ris.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Grøn shakshuka med porrer og linser - Få opskriften her

Onsdag: Pasta alla puttanesca - Få opskriften her

Torsdag: Fyldte fladbrød med lam, spinat og feta - Få opskriften her

Fredag: Kartoffelmos med braiseret spidsbryst og palmekål - Få opskriften her