Aftensmad

Laks på ærtemos og honningbagte porrer

28. oktober 2008
af Anne Larsen
Tid: 30 min.8 porrer1 spsk honningSaft fra ½ citronTimian1 tsk rapsolieHavsaltFriskkværnet hvidt peber500 g ærter (dybfrost)1 spsk rapsolie4

Tid: 30 min.

8 porrer1 spsk honningSaft fra ½ citronTimian1 tsk rapsolieHavsaltFriskkværnet hvidt peber500 g ærter (dybfrost)1 spsk rapsolie4 laksesteaks1 tsk rapsolie2 spsk mørk balsamico

Topping:Brøndkarse

Tilbehør:600 g aspargeskartofler1 citron i både

Rens porrerne og gnid den hvide del godt med honning, citron og timiankviste. Gnid bagepapir med olien og læg porrerne på papiret på en bageplade, krydr med salt og peber og stil dem i ovnen ved 190 grader i 15 min. - vend dem undervejs med en madpincet.Kog imens kartoflerne og pil dem. Kog ærterne op i 1 dl vand og blend dem med 1 tsk olie, smag til med salt og peber.Gnid laksen med olie og steg den gylden fra begge sider på en pande med en god belægning. Når fisken er vendt, pensles den med mørk balsamico på overfladen. Krydr let med salt og peber.Anret fisken på ærtemos og porrer og kom brøndkarse på toppen. Servér citronbåde og kartofler til.

Proteinenergi: 26 pct.Fedtenergi: 30 pct.Kulhydratenergi: 44 pct.544 kcal pr. person