laks
Aftensmad

Laks med spinat-citron-creme

af Susanne Palmqvist 19. januar 2010
Foto: Anders Schønnemann
Tror du, birkes kun er til rundstykker, så tro bare om igen. Det smager rigtig godt på fisk, og den sprøde virkning er god til den bløde laks

Opskrift på laks med spinat-citron-creme

(2 personer)

DET SKAL DU BRUGE

2 stk. laksefilet uden skind2-3 spsk. blå birkesSalt og peberLidt olie1 dl hønsebouillon1 dl tør hvidvin½ dl piske- eller madlavningsfløde1 lille fed hvidløg i tynde skiver1 bdt. forårsløg, groft snittet150 g friske spinatblade, groft hakketFintrevet skal af 1 økocitron

TilbehørSmå kogte kartofler, tynd båndpasta eller brød

 

Opskrift - sådan laver du laks med spinat-citron-creme

1. Pensl et stykke bagepapir eller folie med olie. Læg laksestykkerne på, drys tæt med birkes og øverst salt og peber. Bag dem midt i en 225° varm ovn i ca. 8 minutter, afhængigt af tykkelsen. Laksen skal føles fast ved et let tryk, men endelig ikke for fast.

2. Sauce: Kog bouillon, vin og fløde sammen, til det tykner let.

3. Vend løgene i, i 2 minutter, og derefter spinaten, til den falder sammen. Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og halvdelen af citronskallen. Synes du, saucen er for tynd, kan den jævnes med lidt lys saucejævner. Anret laksen oven på saucen, og top med revet citronskal.

Se også:

Røget laks med rygeostcremeVarmrøget laks i pergamentRøget laks med appelsin og basilikum