laks
Aftensmad

Laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo

19. april 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Skyd ugen i gang med saftige quinoapanerede laksebøffer, som knaser sprødt mellem tænderne. Her får du opskriften på laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • 100 g sort quinoa (+ 200 g til tirsdagens opskrift)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

PASTINAKFRITTER

  • 1 kg pastinakker
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

RISTET HVIDLØGSMAYO

  • 1 helt hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 dl god mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 1 bakke blandet salat

Opskrift - sådan laver du laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo

1. (Vil du bruge tirsdagens opskrift, kan du koge 300 g quinoa i dag og gemme 200 g til i morgen; i dag skal du blot bruge 100 g). Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let. 2. PASTINAKFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne. 3. RISTET HVIDLØGSMAYO: Skær toppen af et helt hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen. Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel. Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber. 4. Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne. Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte og overfladen gylden og sprød. Servér med salat, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo. Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her

Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også