Opskrift - sådan laver du laks med quinoa, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo
1. (Vil du bruge tirsdagens opskrift, kan du koge 300 g quinoa i dag og gemme 200 g til i morgen; i dag skal du blot bruge 100 g). Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let. 2. PASTINAKFRITTER: Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne. 3. RISTET HVIDLØGSMAYO: Skær toppen af et helt hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen. Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel. Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber. 4. Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne. Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte og overfladen gylden og sprød. Servér med salat, pastinakfritter og ristet hvidløgsmayo.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Quinoa-pande med asparges og spejlæg – Få opskriften her
Onsdag: Falafelburger med tahindressing – Få opskriften her
Torsdag: Kartoffelpizza med bagte radiser – Få opskriften her
Fredag: Oksemørbrad med polenta og tomatkompot – Få opskriften her