Aftensmad

Laks med edamamebønner og misodressing

23. januar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Ugens fredagsopskrift er laks med edamamebønner og misodressing. Få opskriften her

Laks med edamamebønner og misodressing til 4 personer (30 min)

Alle bønner indeholder masser af kostfibre og proteiner – også de lækre grønne sojabønner (edamame), som du måske kender fra sushirestauranterne. Edamame-bønnerne kan købes på frost i asiatiske fødevarebutikker og skal blot have et hurtigt opkog.

INGREDIENSER 800 g laksefilet med skind olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 1 spsk. sesamolie 1 spsk. olivenolie 1 spsk. sesamfrø 400 g edamamebønner (fra frost) 1 spsk. groft salt   MISODRESSING 2 spsk. misopasta 1 spsk. sesamolie 3 spsk. risvineddike 1 tsk. sukker 2 spsk. vand   TILBEHØR kogte ris eller nudler  

Opskrift - sådan laver du laks med edamamebønner og misodressing

  1. Misodressing: Rør alle ingredienserne til misodressingen sammen i en skål.   2. Bring en gryde med vand i kog til edamamebønnerne.   3. Smør skindsiden af laksen med olivenolie; drys med salt og peber, og steg laksen på panden med skindsiden nedad i 4 minutter. Vend laksen, og steg den i 3-4 minutter på den anden side. Tag laksen af panden, og læg alufolie over, så den holder sig varm.   4. Rengør panden. Varm den op med sesamolie og sesamfrø i ca. 1 minut. Tag panden fra varmen. Kom edamamebønnerne i gryden med det kogende vand, og lad dem koge i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend dem med salt og de ristede sesamfrø.   5. Servér laksen med edamamebønner, misodressing og kogte ris eller nudler.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Thai-okse-salat med mandler og chilidressing - Få opskriften her

Kyllingesticks og broccolisalat med sennepsdressing - Få opskriften her

Ristet torsk med quinoasalat - Få opskriften her

Pizza med grønkål - Få opskriften her