
Aftensmad
Laks med edamamebønner og misodressing
23. januar 2014af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Ugens fredagsopskrift er laks med edamamebønner og misodressing. Få opskriften her
Laks med edamamebønner og misodressing til 4 personer (30 min)
Alle bønner indeholder masser af kostfibre og proteiner – også de lækre grønne sojabønner (edamame), som du måske kender fra sushirestauranterne. Edamame-bønnerne kan købes på frost i asiatiske fødevarebutikker og skal blot have et hurtigt opkog.
INGREDIENSER800 g laksefilet med skindolivenolie til stegningsalt og friskkværnet peber1 spsk. sesamolie1 spsk. olivenolie1 spsk. sesamfrø400 g edamamebønner (fra frost)1 spsk. groft salt MISODRESSING2 spsk. misopasta1 spsk. sesamolie3 spsk. risvineddike1 tsk. sukker2 spsk. vand TILBEHØRkogte ris eller nudler
Opskrift - sådan laver du laks med edamamebønner og misodressing
1. Misodressing: Rør alle ingredienserne til misodressingen sammen i en skål. 2. Bring en gryde med vand i kog til edamamebønnerne. 3. Smør skindsiden af laksen med olivenolie; drys med salt og peber, og steg laksen på panden med skindsiden nedad i 4 minutter. Vend laksen, og steg den i 3-4 minutter på den anden side. Tag laksen af panden, og læg alufolie over, så den holder sig varm. 4. Rengør panden. Varm den op med sesamolie og sesamfrø i ca. 1 minut. Tag panden fra varmen. Kom edamamebønnerne i gryden med det kogende vand, og lad dem koge i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend dem med salt og de ristede sesamfrø. 5. Servér laksen med edamamebønner, misodressing og kogte ris eller nudler.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Thai-okse-salat med mandler og chilidressing - Få opskriften her
Kyllingesticks og broccolisalat med sennepsdressing - Få opskriften her
Ristet torsk med quinoasalat - Få opskriften her
Pizza med grønkål - Få opskriften her