Aftensmad

Laks med blomkålssalat

af Mai Knauer 8. december 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er nemme december-retter. Her får du opskriften laks med blomkålssalat

Laks med blomkålssalat til 4 personer

Blomkål kan sagtens spises råt – selv børnene vil kunne lide det!   INGREDIENSER 4 laksestykker  (ca. 600 g i alt) olivenolie til stegning salt og friskkværnet   BLOMKÅLSSALAT 2 store blomkål 100 g parmesan 1 bundt bredbladet  persille 200 g mandler   DRESSING 2-3 spsk. olivenolie 1 citron salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du laks med blomkålssalat

  1. Blomkålssalat: Skyl blomkålen. Skær de nederste grønne blade og stokken af. Del hvert blomkålshoved i 4 stykker, og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Fordel blomkålen i et stort fad. Høvl masser af parmesanflager over. Skyl persillen, hak den fint, og drys den over salaten. Fordel også mandlerne over salaten.   2. Dressing: Bland olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.   3. Steg laksestykkerne på en varm pande i olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér laksen med blomkålssalat og evt. godt brød til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Pasta med koriander-mynte-pesto – Få opskriften her

Lammekoteletter med couscoussalat – Få opskriften her

Omelet med parmaskinke, tomater og purløg – Få opskriften her

Rib eye med frisk grønkålssalat – Få opskriften her