feminas madplan uge 16
Aftensmad

Laks med bagte gulerødder og pesto

af Emma Martiny 14. april 2020
foto Winnie Methmann.
Fisk og gulerødder er gode i hinandens selskab. Her er en hurtig opskrift, hvor både laks og tilbehør bliver tilberedt i ovnen i samme fad. Her får du opskriften på laks med bagte gulerødder og pesto.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE:

  • 800 g fersk lakseside
  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 dl grøn pesto

TIL SERVERING:

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 citron
  • 1 groft brød

Opskrift - sådan laver du laks med bagte gulerødder og pesto

  1. Tænd ovnen på 175°. Tag laksesiden ud af køleskabet.   2. Skrub eller skræl gulerødderne, flæk dem, og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er møre. Vend gulerødderne med pesto i fadet.   3. Læg laksesiden oven på gulerødderne, og krydr den godt med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i yderligere 20 minutter, til laksen er gennemstegt.   Servering: Pynt med basilikum, og servér med citronbåde og groft brød.   Find indkøbslisten til hele ugen her   UGENS ANDRE OPSKRIFTER  Tirsdag: Æggewraps med linser og avocado Onsdag: Ristaffel med kylling, æbler og peanuts Torsdag: Tacos med mexi-blomkål Fredag: Italienske kødboller med spaghetti og tomatsauce