Laks i orangesauce

30. september 2008
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En nem og lækker variation af laks.


Retten er beregnet til 2 peroner.

DET SKAL DU BRUGE:

200-300 g laksefilet, gerne i ét stykke
1-2 gulerødder i små terninger
1 lille hakket skalotteløg
½ tsk. karry
1 spsk. olie eller smør
saft og revet skal af 1 stor appelsin
1 dl fiske- eller hønsebouillon
ca. ½ dl Madlavningfløde 18 %
2 forårsløg, fintsnittede
purløg eller kørvel
ca. 250 g frisk spinat
10 g smør
salt og kværnet peber
TILBEHØR:
små kartofler, brød, ris eller pasta

SÅDAN GØR DU:
Skær laksen i tynde skiver på tværs ved at hold kniven helt fladt ned mod fisken. Svits gulerod, skalotteløg og karry i 2 minutter i lidt olie eller smør på en dyb pande.
Kom appelsinsaft og bouillon ved, og kog op. Kom fløden i, så saucen tykner lidt. Smag den evt. til med mere saft.
Den må gerne have en syrlig smag. Læg nu lakseskiverne ned i saucen, og damp dem i 2 minutter.
Sluk, og drys med forårsløg og purløg eller kørvel. Skyl og slyng spinaten. Vend den i lidt smør i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.
Spis den til laksen sammen med andet tilbehør efter eget valg.